Gezondheidscentrum Helmerhoek

Ruim 3 jaar heeft het overleg geduurd tussen een groot aantal partijen, maar afgelopen week zijn de handtekeningen gezet. Het huidige wijkcentrum verdwijnt en maakt plaats voor het nieuwe gezondheidscentrum Helmerhoek. Nu de tekeningen definitief zijn, kan men geen andere conclusie trekken dan dat het gebouw een parel in de wijk wordt. Binnen de zuidwijken […]

Ruim 3 jaar heeft het overleg geduurd tussen een groot aantal partijen, maar afgelopen week zijn de handtekeningen gezet. Het huidige wijkcentrum verdwijnt en maakt plaats voor het nieuwe gezondheidscentrum Helmerhoek.

Nu de tekeningen definitief zijn, kan men geen andere conclusie trekken dan dat het gebouw een parel in de wijk wordt. Binnen de zuidwijken zal het zeker horen in de top 3 van
fraaiste gebouwen. Verantwoordelijk daarvoor is het architectenbureau Van der Jeugd. Van het huidige wijkgebouw blijft bijna niets over.

De wijk

Tussen de 5000 en 6000 wijkbewoners maken gebruik van het huidige gezondheidscentrum Helmerhoek. Een gezondheidscentrum in de wijk is vanzelfsprekend, maar het moet ook functioneren. De huidige zorgverleners kunnen nog prima werken op de huidige plek, maar het is maar zeer de vraag of hun opvolgers het een goede werkplek vinden.

De zorgverleners in gezondheidscentrum Helmerhoek

Een aantal van de zorgverleners heeft aan de wieg gestaan van het huidige gezondheidscentrum. Ze waren pioniers en hebben het aangedurfd om in de ontluikende nieuwbouw deze voorziening van de grond te krijgen. Er bestonden toen al plannen om naast het wijkgebouw een gezondheidscentrum op te richten. Dertig jaar later is het gelukt.

Logopedie Direct in gezondheidscentrum Helmerhoek

Logopedie Direct is straks één van de zorgverleners die u in het nieuwe gezondheidscentrum Helmerhoek kunt gaan vinden.

(tekst: wijkblad voor de Helmerhoek, januari 2014)