Selecteer een pagina

Logopedie Direct logopediepraktijken

Logopedie Direct heeft meerdere logopediepraktijken in Nederland waar u, zonder verwijzing van een medisch specialist of uw huisarts, een afspraak kunt maken wanneer uw kind behoefte heeft aan een logopedische behandeling.

Wij staan voor u klaar met passende behandelingen bij klachten op het communicatieve vlak. Wanneer uw kind problemen op het gebied van communicatie ervaart, in de breedste zin van het woord, dan bent u van harte welkom voor een eerste screening.

Een eerste screening bij Logopedie Direct

Wanneer u een afspraak maakt voor een eerste screening, dan nodigen wij u uit voor een intakegesprek waarbij wij de klachten gaan blootleggen en gaan vaststellen wat de exacte hulpvraag is. Vervolgens kan onze ervaren logopedist van u adviseren over het vervolg.

Als er een behandelplan bij Logopedie Direct wordt opgesteld, dan bestaan de losse behandelingen uit maximaal een half uur. Daarnaast is er de mogelijkheid de behandeling bij Logopedie Direct uit te breiden door in de eigen vertrouwde omgeving te oefenen met concreet oefenmateriaal.

Bij Logopedie Direct zijn uitsluitend logopedisten die volgens de wet BIG geregistreerd zijn in het Kwaliteitsregister Paramedici. Tevens zijn de logopedisten van alle praktijken lid van de NVLF, ofwel de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie.

Onze logopedisten nemen met regelmaat deel aan kwaliteitskringen, werkgroepen en samenwerkingsverbanden, waardoor zij voortdurend in staat zijn de best passende behandelingen te bieden.

Specialisaties en behandelingen

Wij hebben ons gespecialiseerd in linguistiek, logopedie bij meertaligheid, mimetherapie, logopedie bij kinderen met schisisproblematiek, het Hanen Ouderprogramma, dyslexie, stemtherapie, preverbale logopedie en OMFT (Logopedie en Tandheelkunde). Dit betekent dat Logopedie Direct gezien mag worden als een allround praktijk voor logopedische behandelingen voor zowel jonge als oudere kinderen.

Wij bieden doel- en resultaatgerichte logopedische behandelingen bij dysartrie en afasie, hyperventilatie, slikstoornissen, stem, taal, spraak en stotteren, afwijkende mondgewoonten, spraakafzien bij slechthorendheid en eet- en drinkproblemen bij zeer jonge kinderen. Dit laatste wordt ook wel omschreven als preverbale logopedie.

Aan de hand van de screening kunnen de logopedisten van Logopedie Direct u adviseren over de behandelmogelijkheden voor de problematiek van uw kind.

Vestigingen van Logopedie Direct

Logopedie Direct heeft meerdere vestigingen in Nederland. Kijk in het overzicht voor een actuele weergave.

U kunt ook meteen contact opnemen met één van onze Logopedie Direct logopediepraktijken voor een afspraak.

Logopedie direct