Logopedie Emmen en Erica?
Logopedie Direct in deze regio.

logopedie emmen

 

Logopediepraktijk Emmen (Emmen en Erica) is overgenomen door Logopedie Direct)

Zoekt u naar betrouwbare gekwalificeerde logopedie in Emmen en omgeving. Logopedie Direct heeft het aantal vestigingen in Oost Nederland verder uitgebreid in de regio Emmen. Door de overname van Logopediepraktijk Emmen zijn er 3 vestigingen in Drenthe bijgekomen.

Voor de cliënten die onder behandeling stonden bij de praktijken van Logopediepraktijk Emmen is er eigenlijk niet zoveel veranderd: ook de medewerkers zijn overgegaan naar Logopedie Direct.

Goed nieuws voor alle betrokkenen: het werk en kennisgebied van de logopediepraktijken van Logopedie Direct wordt hiermee groter en beter! Logopedie Drenthe is een feit

Logopedie emmen

Betrouwbare en gekwalificeerde logopedie in Emmen

Zoekt u een goede en gekwalificeerde logopediepraktijk in Emmen dan heeft u deze nu gevonden. In onze all round praktijken in Emmen staat kennis en ervaring centraal om zo de beste zorg te geven. Logopedie Direct Emmen heeft een breed aanbod aan behandelgebieden en specialisaties. Heeft u of uw kind moeilijkheden op het gebied van spraak of gehoor, stem, taal, ademhaling of eet- en drinkproblemen? Ons ervaren team van bekwame en betrokken logopedisten in Emmen staat voor u klaar!

Wanneer biedt de logopedist uitkomst?

Zo divers als mensen zijn zo divers zijn hun klachten en problemen. Wat veel mensen bijvoorbeeld niet weten is dat een logopedist ook uitkomst biedt bij zuigelingen en problemen rondom slikken of flesvoeding.

In grote lijnen kunt u met problemen op een van de volgende gebieden terecht bij onze logopediepraktijk in Emmen:

  • Taal
  • Spraak
  • Stem
  • Stotteren
  • Slikstoornissen
  • Preverbale logopedie: Eet- en drinkproblemen bij jonge kinderen
  • Hyperventilatie
  • Afwijkende mondgewoonten
  • Spraakafzien bij slechthorendheid
  • Afasie en dysartrie, problematiek na een beroerte of hersenletsel

Het spreekt voor zich dat onze logopedisten lid zijn van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie & Foniatrie (NVLF) en BIG geregistreerd zijn in het Kwaliteitsregister van Paramedici, zoals dat voorgeschreven is door de Nederlandse wet.

Wat is logopedie?

Logopedie is een samengesteld woord, afkomstig van de Griekse woorden logos, het gesproken woord en paidein, wat opvoeden betekent. Hiermee betekent logopedie dus opvoeden tot het gesproken woord. Voorheen werd logopedie vaak aangeduid als spraakles. Deze omschrijving doet echter geen recht aan de brede inzetbaarheid van een logopedist. Men denkt dat een logopedist zich alleen bezighoudt met problemen op het gebied van spraak. En dat is zeker niet zo. Logopedie is een paramedische zorg en valt daarom in de meeste gevallen onder uw basisverzekering.

De logopedist

Het beroep van de logopedist is gericht op de behandeling en preventie van beperkingen en stoornissen op het gebied van taal, spraak, gehoor, stem en communicatie. Daarnaast houden zij zich bezig met het onderzoek naar deze beperkingen en stoornissen. De term communicatie is breed en daarmee is ook het werkgebied van de logopedist enorm breed want communicatie omvat taal, lezen, schrijven, gebaren, spraakafzien en andere ondersteunende communicatiesystemen. De kwaliteit van onze zorg en specialisten wordt gewaarborgd door trainingen en werkgroepen.

De behandeling

Een logopedie behandeling in onze praktijk in Emmen wordt afgestemd op de persoon. Iedere patiënt is een individu en daarom behandelen onze geregistreerde logopedisten cliënten op een passende manier. De behandeling wordt afgestemd op uw klachten en de last die u ervan ervaart. In de logopediepraktijk in Emmen zien wij pasgeboren baby”s met problemen met de fles of slikken, kleuters met problemen met lezen of taal en oudere patiënten die na een beroerte weer moeten leren communiceren. Wat uw probleem of vraag ook is, bij onze logopediepraktijk in Emmen kunt u altijd terecht voor de juiste specialistische hulp.

 

Zoekt u een goede en ervaren logopediepraktijk in Emmen en omgeving maak dan nu een afspraak met een logopedist via info@logopedie-direct.nl of 06 54 32 77 26.

De vestigingen van Logopedie Direct in Drenthe regio Emmen

REGIO EMMEN

Hieronder een overzicht van alle logopedisten en medewerkers die je Drenthe in onze praktijken in Emmen en omgeving kunt tegenkomen.

Binnenkort worden er nieuwe foto’s van het team geplaatst!

Wanneer is logopedie nodig?

De logopedist begeleidt mensen met een hulpvraag op het gebied van de communicatie in de brede zin van het woord. Logopedie kent vele specialisaties en behandelgebieden. De logopedisten werkzaam in de praktijken zijn allen lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie & Foniatrie (NVLF) en volgens de wet BIG geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Door deelname aan werkgroepen, samenwerkingsverbanden en kwaliteitskringen wordt de kwaliteit gewaarborgd.

Waar ik voor al mijn logopedie vragen terecht?

Wilt u de stap zetten met logopedie, dan doet u dat vanzelfsprekend het liefst dichtbij huis, zodat de afspraken makkelijk in te passen zijn in de bezigheden van u en uw kind. Logopedie Direct heeft veel vestigingen. Er is dus altijd een logopedie vestiging bij u in de buurt.

Heb ik voor logopedie een verwijzing nodig?

Logopedie Direct werkt samen met vrijwel alle zorgverzekeraars, dit betekent dat u geen verwijzing nodig heeft. Kijk voor meer informatie op de pagina logopedie zonder verwijzing. U kunt dus direct een afspraak maken bij een van onze vestigingen. Kijk in het vestigingenoverzicht of maak online een afspraak.

Neem eenvoudig contact met ons op

Kies uit afspraak maken of teruggebeld worden.

Maak een afspraak bij deze vestiging

Vul hier uw 3 voorkeursdata voor een afspraak bij deze vestiging in.

Vul hier uw voorkeursvestiging in.

We zouden graag willen weten hoe u ons gevonden heeft. Wilt u dit aangeven?

Wilt u meer weten over hoe wij met uw gegevens omgaan? Lees dan ons privacybeleid

Terugbelverzoek

Wij bellen u terug op een tijdstip dat u uitkomt.

Wilt u meer weten over hoe wij met uw gegevens omgaan? Lees dan ons privacybeleid