Logopedie Utrecht. Logopedie Direct in Utrecht Overvecht.

Logopedie Nijmegen

Logopedist in Utrecht

Bent u op zoek naar een goede logopedist in Utrecht? Dan staan wij van Logopedie Direct graag voor u klaar. Met maar liefst drie vestigingen in Utrecht en zes scholen waar u terecht kunt, is er altijd wel een locatie bij u in de buurt. De locaties in Utrecht hebben meer dan 34 jaar ervaring met het verhelpen van logopedische klachten. Bovendien is Logopedie Direct de tweede praktijk in Nederland die de kwaliteitstoets heeft behaald. Er staat dus altijd een ervaren en gecertificeerde logopedist voor u klaar, ook bij u in Utrecht.

Wist u dat Logopedie 100% wordt vergoed door de zorgverzekeraar?

Maak direct gebruik van de mogelijkheden!

Logopedie wordt vergoed door de zorgverzekeraar

Maak een afspraak en wij regelen de rest!

Maak vrijblijvend een afspraak

Gespecialiseerde logopedist

Bij Logopedie Direct kunt u terecht met alles wat met logopedie te maken heeft. U ontvangt de beste zorg van diverse specialisten waar wij mee samenwerken. Zo zijn onder andere Parbédie Kinderopvang, Ortho Euregio, Logopedie Plus en ParkinsonNet onze samenwerkingspartners. Daarnaast is Logopedie Direct gecertificeerd bij diverse instanties, zoals de NVLF (Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Fionatrie), het Kwaliteitsregister Paramedici, Health Care Auditing en DTL (Direct Toegankelijke Logopedie). Hiermee bent u altijd verzekerd van de beste zorg.

Ook voor prelogopedie kunt u bij ons terecht

Prelogopedie, ook wel preverbale logopedie, is logopedie nog voordat het praten begint. Dit is dus een vorm van logopedie bij baby’s of heel jonge kinderen. Prelogopedie kan ondersteuning bieden bij eet- of drinkproblemen en problemen met slikken. Dit geldt zowel voor baby’s die borst- of flesvoeding krijgen als voor jonge kinderen die al vast voedsel eten. Uiteraard kunt u ook voor prelogopedie terecht bij de praktijken van Logopedie Direct.

Logopedie voor kinderen en volwassenen

Veel mensen denken vaak ten onrechte dat logopedie vooral is bestemd voor kinderen. Ook voor volwassenen kan logopedie van groot belang zijn bij het oplossen van allerlei soorten communicatie klachten. Je kunt hierbij denken aan spraakproblemen, stemproblemen, gehoorproblemen, problemen met de ademhaling, problemen met eten en drinken en het “globusgevoel”. Bij het globusgevoel hebben mensen het gevoel dat er “iets” in de keel zit. Letterlijk dus het gevoel van een brok in de keel hebben. Logopedie kan uitkomst bieden bij al dit soort klachten en meer.

Logopedie oefeningen

Thuis kunt u logopedie oefeningen doen ter ondersteuning van de behandeling. U zult dit uiteraard tijdens de behandeling met uw logopedist bespreken. Het is belangrijk om thuis te oefenen, om zo sneller en beter resultaat te boeken. U kunt de oefeningen thuis doen wanneer het u uitkomt. U oefent door middel van online oefeningen. Hiervoor zijn diverse apps en website beschikbaar. Zowel voor kinderen als voor volwassenen kan het enorm helpen om thuis oefeningen te doen. U kunt uw logopedist altijd om advies vragen omtrent oefeningen voor thuis.

Wat wordt er niet vergoed door de zorgverzekering?

Om te beginnen heeft u voor de praktijken van Logopedie Direct geen verwijzing nodig van uw huisarts. U kunt dus altijd rechtstreeks contact opnemen om een afspraak in te plannen. Tevens hebben wij contracten met vrijwel alle zorgverzekeraars, zodat uw behandeling altijd vergoedt wordt vanuit uw basisverzekering. In sommige gevallen wordt uw behandeling echter niet vergoed. Dit is bijvoorbeeld het geval bij behandelingen voor dyslexie en behandelingen van taalproblemen door het spreken van een andere taal of dialect. Houdt echter wel rekening met het verplichte eigen risico.

U bent altijd welkom

Als u interesse heeft in wat wij te bieden hebben op het gebied van logopedie, zowel voor uzelf als voor uw kind, dan bent u uiteraard van harte welkom in één van onze praktijken in Utrecht. U kunt natuurlijk altijd vrijblijvend contact met ons opnemen indien u meer informatie of advies wenst. Tevens leggen wij graag de mogelijkheden en gang van zaken aan u uit. Neemt u gerust contact met ons op, onze medewerkers staan graag voor u klaar.

Wanneer is logopedie nodig?

De logopedist begeleidt mensen met een hulpvraag op het gebied van de communicatie in de brede zin van het woord. Logopedie kent vele specialisaties en behandelgebieden. De logopedisten werkzaam in de praktijken zijn allen lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie & Foniatrie (NVLF) en volgens de wet BIG geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Door deelname aan werkgroepen, samenwerkingsverbanden en kwaliteitskringen wordt de kwaliteit gewaarborgd.

Waar ik voor al mijn logopedie vragen terecht?

Wilt u de stap zetten met logopedie, dan doet u dat vanzelfsprekend het liefst dichtbij huis, zodat de afspraken makkelijk in te passen zijn in de bezigheden van u en uw kind. Logopedie Direct heeft veel vestigingen. Er is dus altijd een logopedie vestiging bij u in de buurt.

Heb ik voor logopedie een verwijzing nodig?

Logopedie Direct werkt samen met vrijwel alle zorgverzekeraars, dit betekent dat u geen verwijzing nodig heeft. Kijk voor meer informatie op de pagina logopedie zonder verwijzing. U kunt dus direct een afspraak maken bij een van onze vestigingen. Kijk in het vestigingenoverzicht of maak online een afspraak.

Utrecht-Overvecht Logopedie

Logopedie Direct heeft de Logopediepraktijk Overvecht (in de wijk Overvecht) overgenomen. Voor de cliënten die onder behandeling stonden bij de praktijken van Logopedie Overvecht is er eigenlijk niets veranderd: ook de medewerkers zijn overgegaan naar Logopedie Direct. Goed nieuws voor alle betrokkenen: het werk en kennisgebied van de logopediepraktijken van Logopedie Direct wordt hiermee groter en beter!

De vestigingen van Logopedie Direct in de regio Utrecht

REGIO UTRECHT

Hieronder een overzicht van logopedisten en medewerkers die je in onze praktijken in Utrecht Overvecht en omgeving kunt tegenkomen.

Neem eenvoudig contact met ons op

Kies uit afspraak maken of teruggebeld worden.

Maak een afspraak bij deze vestiging

Vul hier uw 3 voorkeursdata voor een afspraak bij deze vestiging in.

Vul hier uw voorkeursvestiging in.

We zouden graag willen weten hoe u ons gevonden heeft. Wilt u dit aangeven?

Wilt u meer weten over hoe wij met uw gegevens omgaan? Lees dan ons privacybeleid

Terugbelverzoek

Wij bellen u terug op een tijdstip dat u uitkomt.

Wilt u meer weten over hoe wij met uw gegevens omgaan? Lees dan ons privacybeleid