Wat is zomer logopedie, hoe het werkt in de zomer?

Wat is Zomer logopedie? Ook in de zomer behandelen? Ja, consistentie is belangrijk.

Zomer logopedie is ook in de zomer, een periode waarin een groot deel van Nederland vakantie viert, door te pakken met logopedie. Ook in de zomer heeft uw logopedist gewoon tijd ondanks dat veel mensen met vakantie zijn.

Daarnaast is het voor het resultaat van uw behandeling, of die van uw kind, beter om geen grote pauze in te lassen. Hoewel het natuurlijk prettig is om er een aantal weken tussenuit te gaan is dat niet altijd het beste. De voortgang kan stagneren zodat u weer van voor af kan beginnen.

Logopedie in de zomermaanden

Juist in de zomermaanden is er de mogelijkheid om meer complexe vraagstukken uitgebreid onder de loep te nemen. Onze ervaren logopedisten hebben dan over het algemeen meer tijd omdat er veel mensen met vakantie zijn. Logopedie Direct werkt met specialistische logopedisten welke allemaal zijn ingeschreven in het BIG kwaliteitsregister en aangesloten zijn bij de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie. Door opleidingen en cursussen zijn onze logopedisten altijd op de hoogte van de beste behandelmethodes en nieuwste ontwikkelingen.

De vele mogelijkheden van logopedie

Hoewel veel mensen weten dat logopedie helpt bij problemen rondom spraak is dat zeker niet alles waarbij logopedisten u of uw kind kunnen helpen. Logopedisten zijn er om u of uw kind te helpen bij de behandeling van problemen op het gebied van stem, gehoor, communicatie, spraak en taal. Dit betekent dat logopedisten uw kind ook kunnen helpen met lezen, schrijven, gebarentaal.

 

Zomer logopedie

Persoonlijke behandeling en logopedie in de zomer

Bij Logopedie Direct werken wij met onze cliënt als uitgangspunt. In de zomer heeft de logopedist net zoveel ruimte om ook de complexe vraagstukken met de juiste aandacht te behandelen. Na een intake om te kijken of wij u of uw kind kunnen helpen starten wij met een persoonlijk plan. Wij gaan uit van uw vragen en problemen om zo een doeltreffende behandeling aan te kunnen bieden. Het doel is om ervoor te zorgen dat u de hulp krijgt die u nodig heeft om er qua communicatie er weer bovenop te komen.

Zowel voor zuigelingen met problemen met de fles, peuters en kleuters met spraakproblemen of ouderen met hersenletsel. Uw logopedist staat ook in de zomer voor u klaar. Voor een goede en doeltreffende behandeling adviseren wij u om in de zomer door te gaan met de behandeling. Wij gaan voor het beste resultaat!

Contact met de logopedist

Zoekt u een logopedist om in de zomer aan uw logopedie vraagstuk te werken? Neem dan nu contact op met logopedie direct om in de meeste gevallen direct zonder wachtlijst te kunnen starten. Via het contactformulier of per telefoon kunt u ons gemakkelijk bereiken.

Logopedie omvat taal, lezen, schrijven, gebaren, spraakafzien en andere ondersteunende communicatiesystemen. De kwaliteit van onze zorg en specialisten wordt gewaarborgd door trainingen en werkgroepen.

 • Natuurlijk gaan ook onze logopedisten met vakantie, desondanks zijn onze praktijken in deze periode normaal geopend.
 • Menigeen gaat met vakantie en is enkele weken niet aanwezig. Dat geeft voor u meer ruimte in de agenda”s van onze logopedisten. Hierdoor is er ook meer tijd om complexe vraagstukken op het gebied van logopedie uit te werken.
 • De zomervakantie leent zich ook om een inhaalslag te kunnen maken. Ook ouders hebben in die periode vaak net iets meer tijd.
 • Hoewel het verleidelijk is om uw kind (eigenlijk uzelf ;-)) echt 6 weken rust te gunnen, is dit meestal voor een logopedische behandeling geen goed plan.

Overleg met uw logopedist over de mogelijkheden. Het is belangrijk dat de behandeling niet stagneert of na de vakantie helemaal opnieuw opgepakt moet worden.

Logopedie in de zomer

zomerkamp logopedie

WANNEER BIEDT DE LOGOPEDIST UITKOMST?
Zo divers als mensen zijn zo divers zijn ook hun klachten en problemen. Wat veel mensen bijvoorbeeld niet weten is dat een logopedist ook uitkomst biedt bij zuigelingen en problemen rondom slikken of flesvoeding.
In grote lijnen kunt u met problemen op een van de volgende gebieden terecht bij onze logopediepraktijken:

 • Taal
 •  Spraak
 • Stem
 • Stotteren
 • Slikstoornissen
 • Preverbale logopedie: Eet- en drinkproblemen bij jonge kinderen
 • Hyperventilatie
 • Afwijkende mondgewoonten
 • Spraakafzien bij slechthorendheid
 • Afasie en dysartrie, problematiek na een beroerte of hersenletsel

Het spreekt voor zich dat onze logopedisten lid zijn van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie & Foniatrie (NVLF) en BIG geregistreerd zijn in het Kwaliteitsregister van Paramedici, zoals dat voorgeschreven is door de Nederlandse wet

Wat kan ik met logopedie allemaal behandelen? Lees meer…