Chantal de Groote

Mijn naam is Chantal de Groote en ik ben in 2015 afgestudeerd als logopedist aan de Hanzehogeschool Groningen. Na de opleiding ben ik vrijwel meteen in de vrije vestiging gaan werken. Vervolgens heb ik enige tijd met dove/slechthorende kinderen en kinderen met een taalontwikkelingsstoornis op het cluster 2 onderwijs gewerkt, maar in november 2021 was het opnieuw tijd voor de vrije vestiging en ben ik in dienst gekomen van Logopedie Direct in Emmen. 

Bij Logopedie Direct heb ik de mogelijkheid gekregen om te werken op het (speciaal) basisonderwijs. Hierdoor werk ik niet alleen met Nederlandse kinderen maar ook met kinderen die meertalig zijn/worden opgevoed. Juist deze combinatie met het werk in de praktijk is iets wat mij enorm aanspreekt. Daarnaast is er geen dag hetzelfde waardoor het werk altijd een uitdaging blijft. 

Ik ben all-round logopedist maar heb uiteraard wel mijn specialisaties. Ik heb de cursus Oro-Myofunctionele Therapie gevolgd en meerdere bijscholingen op het gebied van lezen en spellen. Daarnaast heb ik veel affiniteit met articulatieproblemen en taalproblematiek. Hiervoor heb ik de cursus Hodson & Paden en communicatieve taaltherapie gedaan. Daarnaast beheers ik de basisgebaren van Nederlands ondersteund Met Gebaren 1.

Ik vind het belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen. Daarom sta ik ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Paramedici en zorg ik met behulp van het volgen van bijscholingen en cursussen voor voldoende kennis en kwaliteit.

Anouk Scholtus