Eline Bekhuis-Bruggeman

‘Sinds 1 september 2011 ben ik werkzaam als logopedist voor Logopedie Direct. Sinds januari 2020 ben ik ook praktijkmanager en ben ik verantwoordelijk voor de planning en organisatie van de praktijk en het team.

Vrije vestigingen en het Speciaal Onderwijs

Op dit moment ben ik zowel werkzaam in de vrije vestiging als op scholen. De vrije vestigingen bevinden zich in Hengelo en Almelo. In deze vestigingen behandel ik vooral kinderen, maar ook volwassenen, met uiteenlopende problematiek.
De afgelopen jaren heb ik mijn kennis op deze gebieden verbreed door bij- en nascholingscursussen te volgen op gebied van taal en spraak, maar bijvoorbeeld ook beelddenken en gedragsstoornissen (ASS).

Ik heb de Post Hbo-opleiding ‘Dyslexie: Herkenning, onderzoek en behandeling’ gevolgd. De theorie van deze opleiding combineer ik met de werkwijze van Taal in Blokjes, die wordt gebruikt voor de begeleiding van kinderen met lees- en spellingproblemen in het basis- en speciaal onderwijs.

Kennis en professionaliteit vind ik erg belangrijk, daarom zal ik regelmatig bij- en nascholingscursussen volgen om alle facetten van mijn vakgebied bij te houden.

SO Het Mozaïek en SO De Stapsteen

Sinds 2011 ben ik werkzaam op SO Het Mozaïek te Almelo en De Stapsteen te Hengelo. Deze scholen richten zich op leerlingen van 6 t/m 12 jaar (De Stapsteen 4 t/m 12 jaar) met ernstige geïnternaliseerde gedragsstoornissen t.g.v. een psychiatrische stoornis.

Ongeveer 90 % van de leerlingen van deze scholen heeft een autisme spectrum stoornis. De overige kinderen hebben een hechting- of angststoornis.

Tijdens de behandelingen vind ik het belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt. Ik ben van mening dat wanneer een kind zich op zijn gemak voelt, hij zich het beste kan ontwikkelen. Met enthousiasme probeer ik ieder kind te stimuleren en te motiveren om zich zo verder te kunnen ontwikkelen.

Ieder kind heeft een talent en mag er zijn.

 

Praktijkmanager

Naast mijn mooie werk als logopedist ben ik sinds 2020 praktijkmanager van Logopedie Direct. Behalve voor de planning en organisatie binnen de praktijk ben ik ook verantwoordelijk voor mijn collega’s. Ik draag zorg voor het succes en welzijn van de teamleden, op carriërevlak maar ook daarbuiten. Ik coach de collega’s met hun loopbaanontwikkeling, ik zie kansen en knelpunten en alles wat daartussen zit. Leidinggeven is voor mij durven delegeren en verantwoordelijkheden stimuleren, met hier en daar een beetje humor en veel positiviteit!

Eline Bruggeman

Eline Bruggeman

Praktijkmanager / Logopedist