Harja Schelhaas

Graag stel ik me aan u voor. Mijn naam is Harja Schelhaas en sinds 1 september 2018 ben ik werkzaam als logopedist bij Logopedie Direct.

In juli 2018 ben ik afgestudeerd aan de Hanze Hogeschool te Groningen. Ik ben werkzaam in Hengelo op verschillende locaties.

Mijn stage-ervaring heb ik opgedaan op een logopediepraktijk en op een school voor speciaal basisonderwijs. De cliënten die ik tijdens mijn stages heb behandeld waren voornamelijk kinderen die behandeld werden voor onder meer spraak-taalproblemen, afwijkende mondgewoonten en leesproblemen.

Cross-culturele psychologie

Tijdens mijn studie heb ik extra vakken gevolgd op het gebied van cross-culturele psychologie. Ik heb hier geleerd om bewust te zijn van dat iemands manier van denken, voelen en gedragen wordt vormgegeven door iemands achtergrond. Deze vaardigheden komen goed van pas in de praktijk wanneer ik het gedrag van mijn cliënten probeer te verklaren vanuit hun culturele achtergrond.

Ouderbetrokkenheid

Mijn afstudeeronderzoek voor de opleiding Logopedie had als onderwerp ouderbetrokkenheid bij de logopedische behandeling in het speciaal basisonderwijs. In dit onderzoeksproces heb ik nogmaals het belang en de gevolgen van de betrokkenheid van ouders/verzorgers op de logopedische behandeling ervaren.

Harja Schelhaas