direct

Maaike Pas

Mijn naam is Maaike Pas, afgestudeerd als logopedist aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen in december 2018. In januari 2019 ben ik in dienst getreden bij Logopedie-Direct om het zwangerschapsverlof van Ilse op te vullen. Ik ben werkzaam in Hengelo, op de Annie M.G. Schmidt school.

Werken met kinderen

Al in het eerste jaar van mijn studie werd voor mij duidelijk dat ik het liefst met kinderen werk. Mijn stages en vrije keuzevakken heb ik dan ook gericht op kinderen. In Rotterdam volgde ik de minor ‘Meertaligheid’, met aansluitend daarop een stage in Schiedam waar op een enkeling na ieder kind 2 of meer talen sprak. Mijn tweede stage was in de kinderrevalidatie, waar ik kennis maakte met complexe problematiek. Een uitdaging, maar daar hou ik wel van. Hier leerde ik dat het enorm belangrijk is om samen te werken met anderen om het optimale resultaat bij een kind te bereiken. Goede contacten met leerkrachten, ouders en eventueel andere begeleiders staan bij mij dan ook hoog in het vaandel. Mijn afstudeeronderzoek was tevens gericht op het betrekken van ouders bij de logopedische therapie.

Doorleren

Al mijn leven lang houd ik van studeren; als kind had ik zelfs een hekel aan vakantie. Dat is inmiddels een beetje veranderd, maar wat betreft nieuwe kennis en vaardigheden aanleren rondom logopedie hoop ik nog lang door te blijven leren.