Sandra De Jong – Scheve

Mijn naam is Sandra Scheve en ik ben in 2005 afgestudeerd als logopedist aan de Hanzehogeschool Groningen. Ik heb gewerkt in verschillende logopedische praktijken en ben vanaf januari 2020 in dienst van Logopedie Direct in Emmen.

Goed gevoel

Het werken in een praktijk vind ik erg leuk. Het contact met de cliënten en de afwisseling in de verschillende stoornissen spreekt me erg aan. Geen dag is hetzelfde. Het geeft me een goed gevoel dat ik kinderen en volwassenen kan helpen met hun hulpvraag. Het mooiste is om te zien dat er veel kan veranderen in bijvoorbeeld de communicatie van de cliënt.

Allround en OMFT

Om de verschillende stoornissen goed te kunnen behandelen volg ik regelmatig cursussen en blijf ik graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ik ben een allround logopedist, maar heb extra ervaring opgedaan in het behandelen van afwijkende mondgewoonten door middel van oromyofuntionele therapie (OMFT). Dit ter bevordering van de articulatie of orthodontie.

Lees- en spellingproblemen

Ook behandel ik kinderen met lees- en spellingproblemen. Hierbij maak ik onder andere gebruik van de methode Taal in Blokjes. Daarnaast heb ik cursussen gevolgd op het gebied van articulatieproblemen, taalstoornissen en stemproblemen. Om verder op de hoogte te blijven ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging en zit ik bij een kwaliteitskring.

Sandra Scheve