Selecteer een pagina

Online logopedie – zo werkt het

Online logopedie tijdens de corona crisis

Met online logopedie kun je met logopedie via de computer thuis behandeld worden. Dit is dezelfde therapie als anders, maar je hoeft er niet voor naar de praktijk te komen. Online logopedie is praktisch, leuk en bespaart ook nog eens tijd.

Omdat het jammer zou zijn om een lopende logopediebehandeling te onderbreken kunnen we tijdens de coronacrisis ook online logopedie via het internet aanbieden.

We doen dit met een app die je op je smartphone kunt zetten, maar het kan ook gewoon in een browser via je laptop, tablet of desktopcomputer. Het enige waar je even op moet letten is of het apparaat een camera en een microfoon heeft. Op deze manier kunnen we elkaar zien en horen en samen logopedie oefeningen doen!

logopedie op afstand en online

Door de logopediebehandeling op afstand door te laten gaan, blijft je in ontwikkeling en loop je geen vertraging op met jouw programma. Door de video en spraakverbinding kunnen onze logopedistes goed horen en zien hoe jouw ontwikkeling verloopt en je voorzien van tips en commentaar, net alsof je gewoon bij ons in de praktijk bent.

En het leuke is dat je er niet eens de deur voor uit hoeft!

hoe werkt een online logopedie afspraak

Omdat je al in behandeling bent bij ons gaat het super-eenvoudig:

  • De logopedist stuurt je een e-mail met daarin een link.
  • In 4 eenvoudige stappen maak je dan contact met je logopedist
infographic online logopedie
Whereby-video-meeting

We maken gebruik van de Whereby Video Meeting site en app.

Whereby

Klik op ‘Request permissions’

logopedie met camera en microfoon

Selecteer ‘Sta toe’

logopedie ook online bij logopedie direct

Klop aan

aankloppen voor logopedie

Het kan zijn, dat je logopedist in behandeling is, en dat je even moet wachten.

Smartphone

Ga je het via de smartphone doen? Bekijk dan de stappen voor je online afspraak hieronder.

 

Whereby in de app store

download de app: ‘whereby – video meetings’

online afspraak

Klik op ‘Join Existing Room’

Typ de naam in die je van de logopedist hebt gekregen en volg de aanwijzingen op het scherm

toestemming voor logopedie via het web

Geef toestemming om camera en microfoon te gebruiken

online verbinding

Klik op ‘Join…’ om verbinding met je logopedist te maken

online verbinding

Kies ‘Video’

deelnemen aan online afspraak

Klop aan om de logopedist te laten weten dat je er bent

logopedie volgens afspraak

Het kan zijn dat je even moet wachten omdat de logopedist nog bezig is

online logopedie

Vragen over logopedie online

Lijkt je het raar om via je computer of smartphone met een videoverbinding een afspraak te hebben?  Dat hooft helemaal niet hoor! Dagelijks maken duizenden, misschien wel miljoenen mensen op deze manier contact met elkaar. Gewoon om elkaar even te zien en te kletsen of collega’s van bedrijven die met elkaar vergaderen omdat ze in meerdere landen een vestiging hebben.

Misschien heb je het zelf al eens gedaan met FaceTime. Eigenlijk is een online afspraak bijna hetzelfde. We hopen je snel te zien (en te spreken) bij de volgende logopedie afspraak!

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

hulp bij online logopedie

Wanneer je online logopedie gaat volgen, dan maak je gebruik van een smartphone of een computer en een internetverbinding. Zorg ervoor dat je het apparaat met de snelste internetverbinding kunt gebruiken.

Op die manier werkt het namelijk het prettigst. De video loopt dan mooi soepel en het geluid verloopt zonder haperingen.

Online met je smartphone

Gebruik jij je smartphone, zorg er dan voor dat je via wifi verbinding maakt met jouw logopedist. Er belangrijk, want anders gaat dit allemaal van je beltegoed of bundel af!

Tips

Zorg voordat je begint aan je logopedie afspraak dat je ergens op een rustig plekje kunt zitten waar je niet lastig gevallen wordt. Let ook even op dat dit een beetje een stil plekje is. Je kunt je dan makkelijker concentreren op de oefeningen en het gesprek met de logopedist.

Vertel je familie of medebewoners ook even dat je ‘in bespreking bent’ en niet gestoord wilt worden tijdens je bespreking. Op deze manier haal je het meeste resultaat uit je online logopedie afspraak.

Zet alvast een glas water klaar en ook de andere dingen die je normaal bij je afspraak ook gebruikt.

Telelogopedie

Wat is het verschil tussen Telelogopedie en Online logopedie? Af en toe krijgen we de vraag of we ook telelogopedie aanbieden.

Natuurlijk bieden we telelogopedie aan, maar bij Logopedie Direct noemen we dit online logopedie.

Wij vinden de term online logopedie beter passen dan telelogopedie omdat het (vooral voor de jongere generatie) beter aangeeft wat de mogelijkheden zijn. Online (via het internet) is een begrip waarbij de meeste mensen al begrijpen dat je dit via een computer of smartphone en vanuit je eigen lokatie kunt regelen. 

Daarintegen is telelogopedie, net als telewerken een afleiding van een telefoonverbinding, terwijl we nu allemaal een internetverbinding (online) gebruiken.