Open dag

Af en toe is er een open dag bij één of meerdere vestigingen. Alle informatie daarover vindt u op deze pagina.

logopedie direct, banner logopedieplus

Emmen, woensdag 13 maart 2024, 13:00 – 16:00 uur

Op 6 maart 2024 is het de Europese dag van de logopedie. In heel Europa wordt het mooie vak logopedie onder de aandacht gebracht. Zo ook bij Logopedie Direct. Op woensdag 13 maart opent Logopedie Direct haar deuren voor belangstellenden.

Wist u dat logopedie niet alleen voor kinderen is? Logopedie is veel breder dan de meeste mensen denken. We kunnen het onderverdelen in een aantal aandachtsgebieden: stem, taal, eten en drinken, adem, gehoor, spraak en afwijkende mondgewoonten (bv. slissen). Zo helpt een logopedist bij problemen op alle leeftijden, bijvoorbeeld bij baby´s die moeite hebben met eten of drinken (preverbale logopedie) en bij volwassenen die moeite hebben met kauwen of slikken.

De laatste jaren zien we een toename van volwassenen die ons bezoeken met blijvende klachten na COVID. Het kan hierbij gaan om hoesten, benauwdheid, veel slijm of een vervelend gevoel in de keel.
Eén van onze logopedisten vertelt: “Een voorbeeld hiervan is een cliënt die erg vermoeid was en bij lichte inspanning al snel buiten adem. Dit had invloed op de stem en deze cliënt voelde daarnaast een brok in de keel die niet weggeslikt kon worden.”  De logopedist concludeerde dat de spieren in het keelgebied erg gespannen waren. De klachten namen af na behandeling gericht op het losmaken van de spieren in het keelgebied (middels MFL) en het aanleren van een goede ademhaling.

Ben je benieuwd naar wat Logopedie direct voor jou kan betekenen of wil je eens een kijkje nemen in onze praktijk? Kom naar de open dag van Logopedie Direct aan de Nijverheidsstraat 2 te Emmen op woensdag 13 maart van 13:00 uur tot 16:00 uur