Gerlin Koops-Smelt

In 2015 ben ik afgestudeerd als logopedist aan de Hogeschool Windesheim te Zwolle. Na mijn afstuderen ben ik aan het werk gegaan als logopedist binnen het speciaal onderwijs en in een logopedische praktijk.

Sinds januari 2020 ben ik werkzaam bij Logopedie-Direct in Emmen en Erica.

Ervaring

De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met voornamelijk kinderen met uiteenlopende problemen op het gebied van onder andere articulatiestoornissen, taalstoornissen en afwijkende mondgewoonten. Binnen het speciaal onderwijs behandelde ik veel kinderen met ontwikkelingsachterstanden, autisme en verschillende syndromen.

Syndroom van Down

Ik heb de cursus Logopedie en Downsyndroom gevolgd, om kinderen met het Downsyndroom en hun ouders zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Daarnaast heb ik ook de workshop Leespraat gevolgd en kan ik deze toepassen in de behandeling. Leespraat is een methode voor kinderen met het downsyndroom waarbij zij door middel van het lezen/herkennen van globaal woorden leren praten.

Verder heb ik verschillende cursussen op het gebied van articulatietherapie gevolgd, zoals behandeling spraakstoornissen volgens Hodson en Paden, PROMPT en Logopedie bij kinderen met schisis.

Om mijzelf te blijven ontwikkelen als logopedist zal ik cursussen blijven volgen en neem ik deel aan een kwaliteitskring.

Gerlin Smelt