Karin Analbers
In juni 2011 ben ik afgestudeerd als logopedist aan de Hogeschool Windesheim te Zwolle. Na mijn opleiding ben ik werkzaam geweest in diverse verpleeghuizen waar ik ervaring heb opgedaan in het werken met mensen met neurologische aandoeningen zoals afasie, dysartrie en dysfagie (slikproblemen). Ook heb ik hier mensen behandeld met neurodegeneratieve ziekten zoals de ziekte van Parkinson, MS of ALS.
Praktijk
Sinds 2012 ben ik in dienst bij Logopedie Direct waar ik kinderen en volwassenen, zowel binnen de praktijkmuren als daarbuiten, behandel met uiteenlopende problemen, zoals problemen met het gebruik van de stem, spraak, taal, slikken, afwijkende mondgewoonten en lees- en spellingsproblemen.
Het Reliëf
Daarnaast ben ik via de praktijk werkzaam op SO het Reliëf te Enschede. Deze cluster 4 school richt zich op kinderen met ernstige gedragsstoornissen ten gevolge van een psychiatrische stoornis (bijvoorbeeld PDD-NOS, autistische stoornis, syndroom van Asperger of een hechtings- of angststoornis). Tevens is er een onderwijszorggroep op deze school waar jonge kinderen die eigenlijk al naar school moeten, maar dit nog niet kunnen vanwege hun stoornis, worden klaargestoomd zodat ze kunnen instromen in het (speciaal) onderwijs. De kinderen zijn in de leeftijden van 4 t/m 12 jaar.
Stemtherapie
Binnen de praktijk zie ik veel mensen met uiteenlopende stemproblemen. Hierbij is te denken aan heesheid, krakerige stem, vaak de stem kwijt zijn, e.d. Maar ook behandeling na bestraling of operaties van de stembanden behoren tot mijn werkzaamheden.
Mimetherapeut
In het begin van 2013 heb ik mij gespecialiseerd tot mimetherapeut. Dit houdt in dat ik mensen met een aangezichtsverlamming (te zien aan het “afhangen” van bijvoorbeeld een ooglid, of mondhoek) ten gevolge van een operatie(fout), tumoren of zenuwaandoening behandel middels mimetherapie. Tijdens deze therapie worden de spieren in het aangezicht getraind zodat er weer enige symmetrie ontstaat in het gezicht van de cliënt. Daarnaast geef ik adviezen in het gebruik van make-up, of een bepaalde haardracht zodat de verlamming, mocht deze niet helemaal te verhelpen zijn (ook niet met een eventuele operatie), minder opvalt wanneer de cliënt over straat loopt. De therapie richt zich daarom ook op het teruggeven van het zelfvertrouwen van de cliënt die hij/zij kwijt is geraakt ten gevolge van de aangezichtsverlamming.
Up-to-date
Naast mijn werkzaamheden met de cliënten neem ik deel aan een kwaliteitskring waar ik tevens de begeleider van ben, een werkgroep voor neurologische problemen en volg ik met enige regelmaat diverse cursussen om helemaal up-to-date te blijven van alle ontwikkelingen in het vak.