Werkwijze

Werkwijze: met en zonder verwijzing

Met ingang van 1 augustus 2011 is de logopedische zorg direct toegankelijk. Vanaf die datum kunt u zonder verwijzing bij onze praktijken terecht. Wanneer u wenst kunt u er alsnog voor kiezen eerst een afspraak met de huisarts of specialist te maken.

Als u kiest voor de directe toegankelijkheid, vindt er tijdens de eerste afspraak een screening plaats. Deze screening is erop gericht om de hulpvraag naar logopedie vast te stellen. Komt op grond van deze screening een zogeheten “niet-pluis situatie” (rode vlag) naar voren, dan adviseren wij u alsnog contact op te nemen met uw (huis)arts voor nader onderzoek en eventueel verwijzing logopedie.

Behandeling logopedie op afspraak

Behandelingen vinden plaats op afspraak. Een behandeling duurt maximaal een half uur. De eerste afspraak bestaat uit een intakegesprek, waarna logopedisch onderzoek en indien nodig behandeling volgen. Er kan ook een eenmalig onderzoek* worden aangevraagd. Tijdens de gerichte logopedische behandeling krijgt u naast adviezen ook concreet oefenmateriaal om thuis mee te werken.

Op de vestigingspagina’s vindt u alle gegevens om een afspraak te maken

*Voor een eenmalig onderzoek heeft u een verwijzing van de huisarts of specialist nodig.

In bijzondere gevallen en indien de huisarts of specialist dit voorschrijft is behandeling aan huis mogelijk.

werkwijze