Logopedie zonder verwijzing

Logopedie zonder verwijzing: is een verwijzing nodig?

Bij Logopedie Direct heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig. Natuurlijk komt het voor dat uw huisarts of een specialist u doorverwijst naar de logopedist. Maar u kunt ook gewoon zelf een afspraak maken.

De logopedische zorg van Logopedie Direct is voor iedereen toegankelijk en wordt vergoed door de basisverzekering. Aarzel daarom niet om een (online) afspraak te maken als u stemklachten heeft of vragen heeft over de taalontwikkeling van uw kind.

Behandeling zonder verwijzing

Logopedie Direct behandelt hulpvragen rondom de communicatie. Wij hebben de nodige kennis en ervaring in huis om problemen op alle logopedische behandelgebieden aan te pakken. Hierbij kunt u denken aan taal- en spraakproblemen, stemproblemen, hyperventilatie, stotteren en slikproblemen. Binnen onze praktijk zijn alle specialismes vertegenwoordigd, zodat wij u de zorg kunnen bieden die u nodig heeft. Logopedie Direct werkt op verschillende locaties en heeft in de meeste gevallen geen wachttijden, ook niet voor logopedie in de zomer. U kunt al snel terecht voor de eerste afspraak zonder verwijzing van uw arts.

Toegankelijke logopedie zonder verwijzing

De zorg van Logopedie Direct is voor iedereen toegankelijk. Twijfelt u of een logopedische behandeling nodig is? Maak dan een afspraak bij één van onze logopedisten voor een screening. Daarin wordt uw hulpvraag besproken en vastgesteld. De logopedist vertelt u vervolgens of een logopedische behandeling nodig is voor u. In dat geval kunt u meteen een nieuwe afspraak maken. Zo wordt de behandeling snel opgestart en kunt u samen met de logopedist gericht gaan werken aan de oplossing. Voor een screening heeft u geen verwijzing nodig. U kunt direct contact met ons opnemen.

Logopedie zonder verwijzing

Hoe ziet een logopedische behandeling eruit?

Tijdens een logopedische behandeling komt u voor uw afspraken naar de praktijk. Iedere afspraak duurt maximaal een half uur. De logopedist geeft u oefeningen en adviezen. Daarnaast oefent u ook thuis, zodat de behandeling een optimaal resultaat zal hebben. De oefeningen zijn gemakkelijk tussen uw dagelijkse bezigheden door te doen. Het is handig om een herinnering in uw telefoon te zetten of ergens een briefje op te hangen. Zo weet u zeker dat u de oefeningen niet vergeet.

Logopedie voor alle leeftijden

Een logopedist behandelt mensen van alle leeftijden. Hierbij kunt u denken aan baby”s met slikproblemen, oudere kinderen die stotteren, volwassenen met heesheid en senioren met spraakproblemen na een hersenbloeding. Daarnaast is er preventieve logopedie. Dat betekent dat jonge kinderen op de peuterspeelzaal en de basisschool door de logopedist worden gescreend. Zo kunnen stoornissen al vroeg worden opgemerkt en behandeld. Dat is belangrijk voor de verdere ontwikkeling van het kind.

Contract met alle zorgverzekeraars

Logopedie Direct heeft een contract met alle zorgverzekeraars in Nederland. U kunt dus altijd een afspraak bij ons maken, ook zonder verwijzing van een arts of specialist. Vanwege de gecontracteerde zorg die wij verlenen, weet u zeker dat de verzekering de behandeling vergoedt. Logopedie Direct gaat altijd uit van uw hulpvraag, zodat we onze behandeling daarop perfect kunnen afstemmen. Wij zetten onze expertise graag in om u of uw kind zo goed mogelijk te helpen. Onze persoonlijke aanpak zorgt dat u zich al snel bij ons thuis voelt. Klik hier voor de lijst met zorgverzekeraars en tarieven.

dtl-proof-logopedie-toegenkelijkSinds 1 augustus 2011 kunt u voor logopedie zonder verwijzing van een arts bij een van onze praktijken terecht.

Wanneer u wenst kunt u er alsnog voor kiezen eerst een afspraak met de huisarts of specialist te maken.

Maak een afspraak

Geef via onderstaand formulier uw voorkeuren voor een afspraak op. Na ontvangst nemen wij contact met u op over de mogelijkheden.

Vul hier uw 3 voorkeursdata voor een afspraak bij deze vestiging in.

Vul hier uw voorkeursvestiging in.

We zouden graag willen weten hoe u ons gevonden heeft. Wilt u dit aangeven?

Wilt u meer weten over hoe wij met uw gegevens omgaan? Lees dan ons privacybeleid